22.02.11

експерименти...

Привіт усім!

Я надихнулась чудовим майстер-класом від Quest, і спробувала зістарити у такий спосіб фото і гральну карту. Тільки у Quest було фото, роздруковане на папері, у мене звичайне чорно-біле матове фото. Так що результат відрізняється. Пізніше обов"язково спробую і з папером погратися. :))


 Тонувала, двічі покривала клеєм для декупажу (дякую Маші, пожертвувала його для експериментів :)) Коли все висохло (для пришвидшення процесу сушила феном), обшкрябала, погнула краї. Клей для декупажу після висихання став схожий на лак. Фотку наклеїла на картон, карту не стала клеїти, вона і так достатньо цупка. Над картою познущалася як могла - пожмакала і розірвала. Цікаво, що більше потріскалась і обсипалась фарба зі зворотньої сторони карти. Спереду зображення захистив клей. Фото пробувала погнути, щоб на покритті з"явилися тріщинки - не вийшло, воно гнулося, але не ламалося :) Нічого, скоро прийде посилка з кракелюром :)))

З картою було непросто - вона глянцева, тонування чіплялося погано, варто було десь доторкнутися - одразу з"являлися білі плями.  Але потім тон підсох і закріпився. Думала, декупажний клей зробить розводи - зовсім ні, все лягло рівненько і на фото, і на карту.

Фото використаю точно - на сторінці про Кам"янець-Подільський. Карту ще подумаю, як обіграти.

А це для порівняння: як було і як стало:



 Всім гарного дня! Експериментуйте!


3 коментарі:

  1. Ірчичок, вийшло дуже реалістично, особливо фотка. Дивлюся на неї і вірю - так, у Кам*янець ще Ірчиківська прабабуся їздила, і, на диво, він майже не помінявся! Використаю і собі таку техніку. Дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Ірчик, а тонувала ти крейдою чи чорнилами для штампингу? І який ефект дав лак для декупажу?

    ВідповістиВидалити
  3. дякую, машик! без твого клею для декупажу ніц не вийшло б. мені фотка теж більше подобається. тонувала чорнилом. лак дав прикольний ефект - блискучий, але не занадто, і залишились сліди від пензля, такі цікаві мазки. їх видно на першій фотографії.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...