03.03.11

Мамам на радість...


Привіт!
Я не великий прихильник 8-го березня... згадується радянсько-шкільна "обязалівка" - однакові подаруночки всьому класу, тюльпани, з яких до вечора пооблітають пелюстки... І взагалі, що це за жіночий день календаря! Я погоджуюся хіба що на Свято весни :)) Я навіть чоловіка прошу не дарувати мені цього дня квіти, а принести їх на тиждень пізніше. Через тиждень він, правда, завжди забуває, але то таке :))
Але ось у нас випало кілька вихідних і ми поїдемо до батьків - вперше  потрапимо до них саме на 8 березня. Я вирішила зробити листівки нашим Мамам - бо якраз для них дуже хочеться зробити свято!



Листівки достатньо великі (розмір 11,5 на 16,5 см - цього разу для основи купила заготовки під листівки - у мене складнощі із нарізанням рівних прямокутників :). Папір K&Companу, мереживо, напівбусинки, напис гарячим ембосингом і квіти різного калібру.
На зворотньому боці листівки - напис гарячим ембосингом (розмір всієї плашки 5 на 9 см). Цей декор з"явився вимушено - я тонувала листівку і випадково зачепила шматочок зі зворотнього боку. Вже думала, що все зіпсувала, а потім прийшла в голову світла думка замаскувати пляму якимось написом. А тепер він мені навіть подобається і я зроблю подібний і на другій листівці, тільки знизу, у правому кутку.
А так виглядає все разом у розгорнутому вигляді:


Якщо перша листівка більш класична, то у другій захотілося ніжних весняних кольорів. Велика квітка була білою - я її тонувала-тонувала, і вона стала персикова :) А все інше склалося саме-собою до неї у композицію. Іван каже, що салатові листочки надто яскраві - а, як на мене, у них вся суть листівки.


Кілька висновків:
1. З крейдою для тонування треба поводитись так само обережно, як і з клеєм - дуже легко зіпсувати роботу. До того ж заготовка для листівки погано тонується.
2. Велику квітку тонувати досить складно через її фактурність. Якби я робила цю листівку ще раз -  лишила б початковий колір (молочно-білий) і його б обігрувала.
3. Гарячий ембосинг і спеціальна ручка для нього просто спасіння, коли немає штампів із написами - пиши, що тобі треба, аби почерк не підвів :)

Всім гарного дня! Хай у душі розцвітають квіти!!!

3 коментарі:

  1. Ірчик, супер! Як ти вже освоїла цю ручку для ембосінгу! (тепер подумую і собі таку завести). А ще дуже сподобалась ідея з подвійним свитком на другій листівці - все-таки багатошаровість надзвичайно прикрашає! Впевнена, що мамам сподобається!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую! Ручка справді дуже корисна річ - найсмішніше, що цілий рік лежала в мене без діла, але ось прийшов її зоряний час :) Подвійний звиток - мені теж сподобався, і як завжди придумався якось випадково :))

    ВідповістиВидалити
  3. Як завжди, дуже гарно!
    Ну от, я знову повторююся...
    Дуже гарні квіти, акуратні й ефектні написи!
    Я нарешті назбирала натхнення і зробила листівочку для Марічки до 8 Березня. Вона відзначає усі свята і дуже тішиться хоча б маленьким подаруночкам. У планах ще дві листівки - до річниці весілля і дня народження чоловіка. Потім обов"язково сфоткаю.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...